Co je dobré vědět

Obecně platí, že na masáž se není třeba nijak zvlášť připravovat. Přesto je dobré mít na paměti několik doporučení, které vám zážitek z masáže udělají ještě příjemnější.

Zaprvé je vhodné se na tantrickou masáž naladit. Na den, kdy máte objednanou masáž, se dobře vyspěte a již od rána zkuste začít fungovat v klidnějším módu. Vyhýbejte se nekomfortním situacím, hádkám a vypjatým diskusím. Nesnažte se v tento den řešit složité úkoly a činit důležitá rozhodnutí, mějte nadhled nad všedními „provozními“ problémy a nahodilými stresovými momenty. Prostě si den masáže snažte užít od samého začátku. Udělejte si dobrou kávu, prodlužte snídani, zajděte si na kvalitní oběd.

Kolik mít času ?

Určitě si vyhraďte dostatek času nejen na samotnou masáž, ale také na dobu po masáži. Počítejte s tím, že v salonu pravděpodobně strávíte o 30 – 45 minut déle, než je skutečná délka masáže, na kterou jste objednaní. Masáži předchází povídání, po masáži zase budete mít prostor pro sdílení svých pocitů a budete potřebovat nechat svůj prožitek vstřebat, odeznít. Zkrátka i návrat do reality zabere nějaký čas. Důležité tedy je, abyste nebyli pod časovým tlakem a ani po skončení masáže nemuseli nikam spěchat.

Vypnout telefon

V každém případě před tantrickou masáží delegujte všechny své povinnosti, které vyžadují vaši okamžitou reakci. Zajistěte si hlídání pro děti. Svému okolí, pokud je zvyklé na to, že jste pro ně neustále k dispozici, dejte vědět, že pár nejbližších hodin nebudete na příjmu. Nastavte si automatickou odpověď: „Ozvu se za čtyři hodiny.“ Při masáži totiž budete absolutně offline. U chytrých zařízení se nám vedle úplného vypnutí osvědčuje režim „letadlo“. Ztlumení totiž nestačí. Není nic rušivějšího, než když začne v průběhu masáže tichý mobil vibrovat nebo blikáním prosvětlovat zatemnělou místnost. O hlasitém zazvonění nemluvě. V ten okamžik váš mozek opouští dosud budovaný stav úplného uvolnění a znovu roztáčí svůj stroj na chrlení myšlenek. Hlavu začnou zaplavovat otázky: „Kdo asi tak volá?“, „Co může chtít?“, „Co je tak akutního, že volá právě teď?“ nebo „Co se nedejbože přihodilo?“

Povídání u čaje

Pokud máte nějaké zdravotní omezení, bolístky nebo třeba alergii na zvířecí kožešinky nebo olej, který je často lisovaný z ořechů a všelijakých semínek, nezapomeňte to sdělit masírujícímu během úvodního rozhovoru. Najde pro vás vhodnou alternativu. Také si zkuste promyslet, s jakým záměrem na masáž přicházíte. Zda jste jen zvědaví a těšíte se na nový zážitek, toužíte vypnout hlavu a spočinout v hluboké relaxaci nebo se potřebujete dotykově a emočně dosytit. Motivací pro absolvování tantrické masáže může být mnoho. Jasné definování záměru je však skutečně důležité v případě, kdy se rozhodnete nahlédnout do svého nitra a máte v plánu probouzet témata a bloky uložené v nevědomí. Tedy v případě, že tantrickou masáž pojímáte jako jeden z kroků vlastního seberozvoje.

Jdu do toho ?

Závěrem lze říci, že návštěva tantrického salonu není nic, co by ve vás mělo vyvolávat obavy nebo nervozitu. Masáž je velmi příjemná a probíhá s velkou úctou a respektem k vašim potřebám a aktuálnímu nastavení. Vše plyne klidně a přirozeně. Jak se shodují naši klienti při svém odchodu, tantrickou masáž by měl prostě zažít každý. A co vy, už jste tantrickou masáž vyzkoušeli ?